8 maart 2016

Over BVM

Welkom op de website van de Bewonersvereniging Meeuwenoord

 

De Bewonersvereniging Meeuwenoord is opgericht in 2007 door een aantal bewoners van Meeuwenoord. Het doel van de vereniging is behoud en verbeteren van het leefklimaat in de wijk Meeuwenoord.

In 2007 was er sprake van dat de sportvelden, aan weerszijden van de wijk, zouden verdwijnen (in 2011 gebeurde dit daadwerkelijk). Op de locatie van de sportvelden was oorspronkelijk woningbouw gepland. Dit zou het leefklimaat en de rust en de ruimte en de toegang tot Meeuwenoord flink hebben kunnen veranderen. De bewoners besloten zich te verenigen om zo beter in gesprek te kunnen met de gemeente Brielle.

Naast dit grote belang om gesprekspartner te zijn van de gemeente, heeft de vereniging zich steeds verder ontwikkeld. Zij heeft meerdere activiteiten in het jaar om het contact tussen bewoners van Meeuwenoord te verbeteren middels een BBQ en kinderfeesten zoals Halloween.

Daarnaast is het natuur- en stadsschoon van onze wijk ook een belangrijk speerpunt van de vereniging. Elk jaar wordt er een wijkschouw georganiseerd, waar iemand van de gemeente en een vrijwilliger vanuit de wijk en een bestuurslid van de bewonersvereniging samen een rondje door de wijk lopen. Tijdens de wandeling worden veel verbeterpunten aangestipt en in behandeling genomen. Recreatieve en sportvoorzieningen worden dan ook op de kaart gezet, om te verbeteren.

De Bewonersvereniging Meeuwenoord ontwikkelt zich nog steeds. Er komen meer commissies die verschillende zaken in de wijk willen verbeteren. Als vereniging ondersteunen wij deze initiatieven van harte. Zo houden we onze wijk leefbaar, mooi en sprankelend!