19 oktober 2016

Halloween

Halloween

Dit feest dat uit Amerika is komen overwaaien, wordt groots gevierd in onze wijk. Jaren geleden werd er voorzichtig begonnen met het rondgaan van kinderen langs de deuren voor snoep. Dat is echter nu uitgebreid tot een groot spektakel.

Elke jaar verzinnen we een nieuw thema voor het Halloween-feest. Daar omheen verzinnen we een route waarlangs de kinderen kunnen gaan. We verdelen de grote groep kinderen in kleinere groepen die dan onder begeleiding van een aantal volwassenen langs een aantal adressen gaan.

Van tevoren kunnen bewoners van Meeuwenoord aangeven of zij snoep willen geven aan de kinderen die langskomen. Zij kunnen zich daarvoor aanmelden.

Elk jaar verloopt het feest weer anders, maar meestal eindigt de tocht op één locatie waar een winnaar wordt uitgeroepen tot “de beste verklede griezel”, maar ook “de mooist versierde tuin”.

Elk jaar helpen veel vrijwilligers om Halloween weer een succes te maken. Veelal zijn dit de oudere jongeren uit de wijk die zich daarvoor inzetten met veel plezier. En zo maken we er met z’n allen een leuk feest van!